Ce este aromaterapia?

aromaterapie1

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia este o ramură a medicinei pe bază de plante, foloseşte uleiuri vegetale concentrate numite uleiuri esenţiale care îmbunătăţesc starea fizică şi mentală. Aromele plantelor, fructelor, florilor au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru bunăstare şi relaxare.

Uleiurile volatile se pot adăuga în apa în care faci baie, se găsesc în gelurile de duş, se maseaza pe piele sau se inhalează din lumânările parfumate.

Produsele de aromaterapie îţi stimulează simţurile, te pot relaxa de orice durere, îţi alină pielea şi te uşurează de orice stare de încordare.

Te poţi trata singur acasă folosind produse naturale de baie, trebuie să te uiţi după cele care conţin ingrediente naturale (de exemplu: unt de shea, aloe vera, jojoba, ulei de cocos, ulei de masline).

Gelurile de duş curată şi hidratează pielea. Exfoliantele pentru corp şi faţă înlătură celulele de piele moartă şi stimulează circulaţia. Sarea de baie relaxează atât corpul cât şi mintea. Săpunurile curată pielea dacă sunt făcute numai din ingrediente naturale, fără chimicale.

Aromaterapia nu tratează bolile ci ajută corpul să-şi găsească propria lui putere de regenerare şi îmbunătăţire a sistemului imunitar.

Are scopul de a menţine şi întreţine starea generală de sănătate a organismului, energizează şi relaxează fiind foarte potrivită pentru eliminarea stresului de zi cu zi.

Posted by Anwar

leave a comment