Argila

Argila Blog

Argila

Argila împiedică proliferarea microbilor sau a bacteriilor patogene. Egiptenii foloseau argila la mumificare, cunoscând actiunea sa antiseptică. Argila captează, drenează, apoi elimină impuritatile din tesuturi, sânge sau limfă. Ea constituie un pol de atractie pentru factorii morbizi. Această substantă este dotată cu ceea ce numim “inteligenta naturii”. În cazul unei răni sau leziuni, ea elimină tesuturile bolnave si distruge germenii periculosi, fără să atingă sau să ditrugă celule sănătoase. Are o compoziție asemănătoare corpului nostru, cu un supliment de minerale. Argila are putere antitoxică, bactericidă, antiseptică, fortifică organismul si combate bolile datorită slăbirii si degenerescentei. Anulează efectul nociv al nitritilor și nitratilor. Argila posedă posibilitatea de a echilibra radioactivitatea corpului, stimulând deficientele radioactive și absorbind poverile excesive. Argila se foloseste atât pe cale internă (se bea amestecată cu apă), cât si pe cale externă (sub formă de cataplasme).

Argila este un remediu natural recomandat atât pentru tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii, cât si pentru boli interne dintre cele mai diverse. Terapia cu argilă are efecte metabolice puternice, este un detoxifiant şi un mineralizant pentru organism.

Sporeşte producţia de colagen în combinaţie cu sucul de castravete

Se spune că lutul miraculos era folosit de Nefertiti care îl utiliza pentru a-şi spori frumuseţea. Celebritatea măştilor cu argilă a rămas intactă până astăzi. Terapeuţii şi cosmeticienii spun că acestea sporesc producţia de colagen din organism, compus responsabil de strălucirea şi sănătatea tenului.

O astfel de mască din argilă se prepară din lut amestecat cu suc de castraveţi strecurat la care se poate adăuga şi apă. Suspensia fină se întinde pe faţă, iar după 15 minute masca se îndepărtează şi se aplică o cremă emolientă.

Coşurile, acneea răspund foarte bine la tratamentul cu măsti de argilă, însă nu si petele de pe piele cauzate mai degrabă de afecțiuni interne ale organismului.

Elimină toxinele

Argiloterapia este eficientă şi în cure interne, fiind indicată, mai ales, în tratamentul bolilor digestive. Enterocolitele, melenele, varicele esofagiene, gastritele, ulcerele, circulaţia deficitară, pot fi tratate cu succes cu ajutorul argilei care elimină toxinele din organism şi neutralizează radicalii liberi responsabili de apariţia celulelor cancerigene.

Se recomandă consumarea unei doze de soc, o singură dată dimineata. Terapia trebuie continuată până când simptomele bolii dispar, după care se trece la dozajul obişnuit. Pentru prepararea prizelor trebuie folosite numai recipiente din sticlă sau porţelan, amestecul fiind făcut cu apă de izvor sau apă plată. O cură cu argilă trebuie urmată o lună sau chiar două, timp în care urina se poate tulbura şi pot apărea senzaţii de greaţă şi dureri de cap.

Terapeuţii sustin că pe lângă faptul că detoxifiază, argila vindecă fără a avea efecte secundare acţionând precum un soi de nanoparticule naturale specializate care ţintesc direct acolo unde apare cauza bolii, localizează zona afectată şi absorb ce este nociv.

Alte categorii de boli care pot fi vindecate sau măcar ameliorate prin argiloterapie sunt cele renale, bolile de ficat (chiar ciroza aflată în fază incipientă), afecţiunile tiroidei şi diabetul de tip II.  Pentru acestea din urmă, argiloterapeuţii recomadă o durată a tratamentului de două luni.

 

leave a comment